Home

nov 2, 2023

Cursus zorgvuldig signaleren, werken met aandacht


De leden van de VPTZ Hengelo/Keijenborg (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) hebben op 25 en 26 oktober een tweedaagse cursus gevolgd.

Deze cursus had het thema: Zorgvuldig signaleren, werken met aandacht. Zogenaamde dubbele aandacht: zorg en aandacht voor de ander en voor jezelf. Er werd geleerd vragen te stellen, zowel open als gesloten vragen én daarna door te vragen. Proberen om de verschillende lagen van een antwoord te ontdekken. Deze kunnen praktisch of op gevoel gericht zijn, maar soms ook sociaal of spiritueel.

Deze materie is een ‘verdieping’ van de kennis van de vrijwilligers om er ‘echt te zijn’ voor de cliënten in de terminale fase. Allemaal toch een beetje onduidelijk wat het inhoudt?
Dan maar even praktisch: bent u mantelzorger van iemand die terminaal is?

Dan kunt u een beroep doen op de hulp van deze geschoolde vrijwilligers, zij komen graag van 23.00 uur tot 7.00 uur bij u thuis om de nachtelijke zorg voor de cliënt op zich te nemen.

Op deze manier ontlasten zij de familie die het dan overdag weer goed ‘aan’ kan. Zij helpen zo om de wens van de zieke om thuis te sterven te realiseren. Wilt u gebruik maken van deze zorg of wilt u zich aansluiten bij deze groep om dit mooie, zingevende werk te gaan doen neem dan contact op met
Jannie Rexwinkel, tel. 06-17009817.

De training werd gevolgd op Landgoed Avegoor in Ellecom, een mooie locatie. Behalve de intensieve training was er ook tijd voor gezelligheid, dit komt de teambuilding én de zorg voor cliënten ten goede!

Nieuws

nov 2, 2023
De leden van de VPTZ Hengelo/Keijenborg (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) hebben op 25 en 26 oktober een tweedaagse cursus gevolgd.
mrt 9, 2021
Vrijwilligerswerk doen bij de hulpdienst.
feb 15, 2021
Kunt u niet alles zelf meer?
Heeft u behoefte aan wat hulp?
mrt 7, 2020
Training Voice dialogue